Renoveringsprojekt Hawila på den store beddingi Holbæk

Om HAWILA

HAWILA er en 34m lang to-mastet galease, som er bygget i Norge i 1935 som isbryder. HAWILA har med sine 9 sejl tilsammen 390 m2 sejlareal, når de alle er oppe.

Klik på billedet for at se en dronefilm af HAWILA

HAWILA Project er en non-profit organisation, som ejer skibet HAWILA.


Hovedvisionen for organisationen er at engagere og bygge bro mellem forskellige kystfællesskaber ved at transportere lokale produkter med vind. HAWILA Project stræber efter at forene transport af produkter med en undervisningsplatform, der informerer om globaliseringens problematikker og udfordrer det nuværende system af fødevarer.


Læs meget mere om HAWILA på

MFS Hjemmesiden.


Se filmen om HAWILA prokektets visioner

HAWILA på den store bedding

Imidlertid er HAWILA kommet på den store bedding io Holbæk og  så skal der arbejdes. 

HAWILA i Holbæk

Kontrakten til optagning af HAWILA på HGHB kom på plads den 13. oktober.20. november 2020

Et uddrag af brevet fra HAWILA project.


HAWILA har nu afsluttet seasonens sejlads og ligger fortæjet i Kastrup. Nu kan vi endelig komme med en plan for vores projekt i Holbæk til efterår 2020, som vi har diskuteret i sommers. HAWILA trænger hårdt til en gennemgående renovering.


Vi vil også gerne ombygge, i nogen grad, så HAWILA bliver bedre rustet til et af hendes primære formål - at bygge bro mellem maritime samfund igennem vinddreven, klimaneutral transport af lokalt producerede økologiske produkter. Klimaneutral transport er i dag det sidste manglende led i ellers bæredygtige forsyningskæder.I kan også følger med på   HAWILA PROJECT facebook siden.


I kan læse endnu mere om HAWILA historie og visioner.

Hjemmesiden er dog på engelsk.